Taske af flaske

Taske af flaske

En tur til Tyskland kan godt på længere sigt afføde en del affald af plast. Og selv om vi i kommunen har et omfattende genbrugssystem, er det da meget sjovere selv at genbruge.

Efter mit daglige besøg på Pinterest, og endvidere på Youtube, faldt valget på at bruge 20 blå 1/2 L danskvand flasker til en taske.

Den første forhindring man møder er klisteret, der stadig sidder på plasten efter etiketten. Det klares heldigvis hurtigt med lidt olie som bare skal sidde et par minutter. Hvorefter det tørres væk sammen med klisteret .

De blev klippet op og skåret til. Mange mange mange huller senere kunne jeg begynde at hækle rundt om hver firkant. Jeg har valgt at bruge sort strømpegarn, for jeg synes det er stærkt.

Det var nyt og meget mærkeligt at hækle på plastik. Heldigvis går det forholdsvis hurtigt fremad, når først form og antal masker var besluttet.

Jeg valgte at lade toppen gå lidt ind mod midten og en ikke for bred bund, da tasken blev godt rummelig.

Plasten har det dog med at vil krølle sig tilbage til sin flaskeform. Det ved jeg ikke, om man måske kan glatte ud med et strygejern på aller laveste varme eller ved et simpelt presse mellem to bageplader i en lidt varm ovn? Måske kommer det af sig selv, når den bliver brugt.

Men jeg er tilfreds med det færdige resultat og nu skal den virkelige prøve stå – hvor meget kan en sådan taske bære?